Špalda loupaná

BIO
Špalda loupaná

Špaldou to u firmy Probi začalo. Špaldu nezná nikdo tak dobře jako oni. Jen v jejich bio mlýně ji umí loupat tak šetrně a jemně, aby v ní zůstal obilný klíček a maximum živin. Je výjimečná svým složením a zajímavou oříškovou chutí.

Jak špaldu využít?

Tato obilovina se dá využít na mnoho způsobů. Vařená, třeba se smaženou cibulkou, grilovanou zeleninou, jako zajímavá příloha.

Základní recept: Špaldu je vhodné namočit minimálně na 8 hodin, ideálně přes noc a poté cca 50 minut vařit. Odměnou bude skvělá, oříšková, minerální chuť.

Špaldu je možné rozemlít na mouku nebo z ní udělat vločky.Nnabízime čerstvé, namleté přímo na naši prodejně.

Podobně jako ostatní obilniny ji můžete přidat do masových či zeleninových směsí, salátů. Je vhodná k zapékání, jako zavářka do polévky, k přípravě karbanátků, netradičního rizota.

Složení: špalda bio

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75%

Výrobce: Probio, první český výrobce a významný dodavatel širokého sortimentu kvalitních biopotravin se sídlem ve Starém Městě

 

50 Kč / kg
Skladem (15 kg)

V čem je pro nás špalda přínosná?

Špalda má vysoký obsah bílkovin, je zdrojem kvalitních tuků, komplexních sacharidů, vlákniny, minerálů a vitamínů. Špalda je oblíbená především pro svou lehkou stravitelnost a pozitivní působení na imunitní systém, posiluje oslabené zažívání, slinivku i slezinu. Je vhodná pro rekonvalescenty, děti i sportovce. Pro svůj vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index pomáhá při redukci hmotnosti i tím, že po dlouhou dobu nebudete mít pocit hladu. Je to i díky hodnotným polysacharidům, které si organismus postupně rozkládá na jednoduché cukry. Komplexnost těchto potravin je to nejdůležitější proč bychom měli špaldu i ostatní plodiny pravidelně konzumovat. Kvalitu špaldy oceňovali před mnoha stovkami let i léčitelé jako např. Sv. Hildegarda.

 

Jméno značky: Probio
Kategorie: Objednávka potravin
Země původu: eu, ČR
Číslo partie : A0800162CZE