Ovocný pektin

Citrusové zahušťovadlo pro domácí džemy a marmelády.  Je přirozeně bezlepkový, a tak se jej nemusí obávat ani osoby s bezlepkovou dietou.

Návod k použití: Ocištěné a vypeckované ovoce (900–1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně štavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800–900 g ovoce. 20 g pektínu smícháme s 900–1000 g cukru a nasypeme do ovoce. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 3–5 minut. Podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou nebo cukr. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do steriliyovaných skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
 
Charakteristika:
  • citrusové zahušťovadlo pro domácí džemy a marmelády
  • obsahuje pouze citrusový pektin
  • 20 g vystačí na 1 kg ovoce
  • ideální pro kyselejší ovoce
  • přirozeně bez lepku
Složení: želírující látka: citrusový pektin
 
Výrobce: Labeta sídlící v Dřenicích u Chrudimi je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě.

 

 

1 026 Kč / kg
Skladem (6.716 kg)
 
 
Kategorie: NA ZAVAŘOVÁNÍ
Trvanlivost: 06/2020