Tapiokový škrob

Český produkt
Tapiokový škrob

Tapiokovou mouku lze nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku, což ocení zejména lidé trpící celiakií.

Mouka se hodí jako adekvátní náhrada pro výrobu pečiva v bezlepkové dietě. Navíc pečivo z maniokové mouky vydrží až o tři dny déle, je velmi jemná, vláčnější a méně se drolí. Používá se pro přípravu sladkých i slaných těst, k zahušťování omáček a jiných pokrmů, může rovněž nahradit vaječný bílek při přípravě bábovek, sekaných či bramborových placek. Maso či ryby posypané maniokovým škrobem před pečením jsou vláčnější a chuťově výraznější. Ale můžeme ji nahradit marantovým nebo kukuřičným škrobem. Tapioka má však ale jemnější výsledek.

Tapiokový škrob má jedinečné expanzní (zvětšuje objem) vlastnosti, které se mohou uplatnit při pečení a smažení pekařských výrobků. Pro zvýšení objemu u chleba je vhodný přídavek 1/4 – 1/2 šálku tapiokového škrobu, při použití rýžové mouky je nejvhodnější náhrada 3/4 šálku rýžové mouky 1 šálkem tapiokového škrobu.

Složení: nativní tapiokový škrob

Výrobce: Natural Jihlava, firma se specializuje na racionální výživu, makrobiotiku, bezlepkovou dietu, dietní výrobky a další.

79 Kč / kg
Skladem (1,631 kg)

Nutriční hodnoty
Energetická hodnota: 1455 kJ / 348 kcal
Tuky: 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 87,1 g
z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 0 g
Sůl: 0,02 g

Jméno značky: Natural Jihlava, Humpolecká 286/28, 586 01 Jihlava
Kategorie: MOUKY
Trvanlivost: 16.11.2019
Země původu: Thajsko