Karob

BIO
Karob

BIO Karob  je vynikající, chutnou a zdravou alternativou kakaa. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Karob je obecně považován nejen za vhodnou náhradu za kakao, ale jedná se také o ekologičtější produkt.

Díky jemné konzistenci nevyžaduje ani přidávání velkého množství tuku (při výrobě čokolády běžné). Pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním východě, kde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Karob obsahuje 8% bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46%), vitamíny skupiny B, minerály - vápník, hořčík, draslík, a stopové prvky - železo, mangan, chrom, měď. Porovnáme-li jej s kakaem, má třikrát vyšší obsah vápníku, o třetinu méně kalorií a sedmnáctkrát méně tuku! Karob je bohatým zdrojem vlákniny pektinu.

Složení: Karobový prášek světlý*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Dodavatel: Via Naturae, zdravá výživa z regionu Nový Jičín

167 Kč / kg
Skladem (2.182 kg)

Výživové údaje na 100 g:

  • Energetická hodnota 926 kJ / 222 kcal
  • Tuky: 0,65 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny: 0,09 g
  • Sacharidy: 88,9 g
  • z toho cukry: 49,1 g
  • Vláknina: 4,6 g
  • Bílkoviny: 0,0 g
  • Sůl: 0,08 g

 

Použití karobu pro výrobu kosmetiky

Pro výrobu tvářenky v malé misce smíchejte mleté kakao nebo karob (hnědá), skořici (oranžová) a namletou sušenou červenou řepu (růžová) v poměru, kterým dosáhnete požadovaného odstínu. Můžete také použít každou ingredienci zvlášť. Následně nanesete prášek kosmetickým štětečkem hned poté, co si natřete obličej hydratačním krémem. Ten pomůže tvářence udržet se na pokožce. (Zdroj: Johnsonová, B. Domácnost bez odpadu; PEOPLECOMM)