Jsme bezobalová prodejna ve Zlíně. Zboží nezasíláme. E-shop umožňuje pouze osobní odběr. Děkujeme za pochopení.

Jablečný ocet čepovaný

Český produkt
141 Kč / kg
Momentálně nedostupné

Kvasný ovocný ocet z lokální produkce.

Jablečný ocet Karotkin se vyrábí z čerstvě vylisované jablečné šťávy z jablek od lokálních sadařů. Jablečná šťáva poté pomalu prokvašuje na ocet po dobu šesti a více měsíců. Tento způsob výroby používali naši předkové. Proces kvašení je pak naprosto přirozený a veškerou proměnu cukrů na ocet zařídí přírodní bakterie bez přídavku umělých kultur. Ocet se nepasterizuje a nefiltruje, díky čemuž si zachovává svou přirozenou výrazně ovocnou a jemnou chuť.

Použití: Po zředění vodou a doslazení je z jablečného octu osvěžující nápoj.

Složení: jablečná šťáva, kyselina octová 3%.

Vyrobeno přirozeným kvašením. Nefiltrovaný, nepasterizovaný. Obsahuje 100% ovocné šťávy. Není do něj přidaný líh. Octovatění probíhá přirozeným, samovolným procesem. Čistý jablečný ocet má nejvíce 2,5 až 3% kyseliny octové.

Výrobce: Karotkin. ,,Vyrábíme a distribujeme lahůdky a kvalitní moravské produkty s puncem domácích a osvědčených receptur. Orientujeme se na potraviny rostlinného původu a naší snahou je nejen chuťový zážitek, ale i příspevek ke zdravému životnímu stylu."

Detailní informace

Detailní popis produktu

Již po staletí se jablečný ocet připravuje zkvašením čerstvé jablečné šťávy a je používán jako lék či pochutina. Jeho chuť je však velmi aromatická, nejlépe ji přirovnat opravdu k jaksi „pokaženému jablečnému moštu“, takže jeho využití v kuchyni je poněkud problematické. Ne každý má rád jeho typickou vůni a příchuť.

Co obsahuje?

V čem je jablečný ocet tak zázračný? Za prvé zlepšuje metabolismus, čistí organismus a odstraňuje škodlivé látky a ve výsledku se tak můžete dočkat nejen rychlejšího „spalování“, tedy nějakého toho úbytku na váze, ale také zlepšení imunity a bojuje i proti nachlazení. Obsah vitamínů B či biotinu má vliv i na zlepšení a vyčištění pokožky. Ve velmi zředěném stavu si jím můžete dokonce pokožku potírat, i to by mělo zlepšit sklony k pupínkům či akné.

Co tedy jablečný ocet obsahuje? Zejména kyselinu octovou, a to v obsahu kolem 5%, která mu dodává typickou kyselou chuť a octový nádech. Dále je zde vysoký obsah jablečného pektinu a vitamínů skupiny B (B1, B2, B6), niacin, kyselina pantothenová, biotin, který má vliv na lepší kvalitu vlasů, nehtů a pleti, samozřejmě vitamín C, obsahuje draslík, i něco málo železa, fosforu či vápníku.

Není ocet jako ocet

Ocet dle vládních ustanovení. Definice jablečných octů ve státech USA vydaných Správou pro kontrolu potravin a léčiv.

  • 1. Jablečný ocet. Ocet z jablečného moštu. Produkt vyrobený pomocí alkoholové a následně octové fermentace ze šťávy z jablek.
  • 2. Ocet vyrobený ze směsi lihového octa a octa z jablečného moštu. Tento výrobek musí být označen jako směs produktů s názvy produktů v pořadí dle dominance.
  • 3. Ocet vyrobený ze sušených jablek, jablečných jádřinců nebo jablečných slupek. Tento ocet musí být označen “ ocet vyrobený z ___________ “. Prázdné místo v textu je doplněno názvem jablečného produktu (produktů) použitého (použitých) jako materiál ke kvašení.

A jak je to s označováním v Česku? Neoznačuje se to. A proč? - Pro jistotu.
Znění vyhlášky v ČR:

  • Ovocný kvasný ocet vyrobený kysáním lihu obsaženého v ovocném nebo sladovém víně, které bylo kysáno společně s ředěným kvasným lihem.
Ani zmínka z čeho je ocet vyroben.
Jablečný ocet Karotkin je vyroben z jablečného moštu pomalým kvašením dle bodu 1.